Esti pe pagina :

La Centrul educational Adda Kids (after school) punem accent si pe activitatile senzoriale.
Învățarea și reținerea informației depind de cât de multe simțuri au fost implicate în procesul de asimilare. Multe din lucrurile pe care ni le amintim cu plăcere peste ani depind de cât de multe simțuri au fost activate.

Învățarea prin activități senzoriale oferă copiilor un înțeles învățării. Cei mici rețin mult mai ușor prin intermediul activităților directe, în care pot manipula, experimenta, fără alte bariere, toate materialele puse la dispoziție.

Prin intermediul activităților senzoriale copilul se dezvoltă pe toate planurile: cognitiv, social – emoțional, fizic, creativ. Limbajul i se îmbogățește și capătă o altă conotație, mult mai vie atâta timp cât copilul observă diferite texturi, mirosuri, imagini vizuale sau chiar gusturi și ascultă diferite genuri muzicale, putând verbaliza cu ușurință caracteristicile fizice ale obiectelor cu care intră în contact. Atât conceptele matematice, cât și cele științifice prin sens în timp ce copilul manipulează obiectele specifice temei.

Din punct de vedere emoțional, copiii au oportunitatea de a se simți bine cu ei înșiși, cu deciziile pe care le iau. Faptul că ei reușesc să se autodespopere îi ajută să devină curioși în legătură cu lumea înconjurătoare.

Close Menu